Miksi käyttää solmioneulaa?
Solmioneulalla on sekä käytännöllinen että koristeellinen tarkoitus. Se pitää solmion paikallaan niin, ettei se heilu tuulen mukana tai joudu soppakulhoon samalla, kun se on tyylikäs detalji. Solmioneulaa alettiin käyttää 1900-luvun alussa pitämään solmion paikallaan. Melko pian sitä alettiin käyttää myös keinona osoittamaan, kuka sen käyttäjä oli. Esimerkiksi, missä yrityksessä hän työskenteli, tai mistä perheestä hän tuli. Vielä tänäänkin solmioneula on erinomainen tapa kertoa jotain siitä, kuka olet. Ongenkoukku solmiossa osoittaa selvästi kiinnostusta kalastukseen. Persoonallisuudestasi kertova solmioneula voi näin ollen olla erinomainen jäänmurtaja juhlissa ja päivällisillä.

Tutustu laajaan valikoimaamme tyylikkäitä ja juhlallisia solmioneuloja netissä.

Kuinka pitkä solmioneulan tulee olla?
Tämä riippuu täysin solmion leveydestä. Solmioneula ei saa koskaan olla pidempi tai yhtä pitkä kuin solmion leveys. Hyvä mittapuu on se, että solmioneulan pituuden tulee olla noin 70–80 % solmion leveydestä. 8 cm levään solmioon sopii useimmiten hyvin solmioneula, joka on pituudeltaan noin 6 cm. Jos käytät kapeaa solmiota, joka on 6 cm leveä, siihen sopii paremmin lyhyempi solmioneula, joka on kooltaan 4–5 cm.

Missä kohta solmiota solmioneulan tulee olla?
Solmioneulan tulee aina olla kolmannen ja neljännen paidannapin välillä ylhäältä lukien. Silloin se päätyy suunnilleen juuri rinnan alapuolelle. Solmioneula ei saa olla liian alhaalla, sillä silloin se ei näy napitetun takin alta. Se ei myöskään saa olla liian korkealla, sillä silloin se ei näytä hyvältä. Solmioneulan tulee olla oikealla korkeudella, jotta se olisi tyylikkään näköinen. Huomioithan, että solmioneulan tulee olla kiinni myös paidassa, jotta se pitää solmion paikallaan.

Sopiiko solmioneula kaikentyyppisiin solmioihin?
Kyllä sopii. Niin kauan kuin solmioneula ei ole pidempi kuin solmion leveys, ei ole mitään väliä, mitä materiaalia solmio on tai mikä kuvio siinä on. Solmioneula sopii yhtä hyvin niin yksiväriseen, neulottuun villasolmioon kuin pilkulliseen silkkisolmioonkin.

Millainen solmioneula sopii mihinkin solmioon?
Kun olet löytänyt oikean pituuden solmioneulaan, on aika valita sen väri ja muotoilu. Solmioneulan valinnassa on pohjimmiltaan kaksi vaihtoehtoa. Joko käytät hienoa, tyylipuhdasta kultaista tai hopeista solmioneulaa, joka sopii useimpiin solmioihin. Tai sitten käytät solmioneulaa, jossa on hieman hauskempi muotoilu, joka kertoo jotain sinusta. Kyseeseen voi tulla solmioneula, jossa on esimerkiksi golfmaila tai jakoavain. Hauska detalji, joka saattaa saada vauhtia keskusteluun jäykässä seurustelussa.

Mikä ero on solmionpidikkeellä ja solmioneulalla?
Näissä ei ole mitään koristeellista eroa. Solmioneulassa on jousimekanismi, jolla se kiinnitetään solmioon. Solmionpidikkeessä puolestaan ei ole jousimekanismia, vaan sen sijaan se puristetaan kiinni solmioon, sillä pidikkeen metalli on taipuisaa. Solmionpidike sopii pääsääntöisesti ohuempiin solmioihin, sillä se voi olla hieman hankalaa kiinnittää paksumpiin villasolmioihin tai neulottuihin solmioihin.

Voidaanko solmioneulaa käyttää häissä?
Niin kauan kuin käytät solmiota, se sopii erinomaisesti.

Voidaanko solmioneulaa käyttää hautajaisissa?
Solmioneula hautajaisissa ei sinänsä ole mikään tyylirikkomus, mutta ei ole mitään syytä käyttää sitä. Solmiota käytetään lähinnä osoittamaan kunnioitusta vainajaa kohtaan, eikä sen vuoksi, että näyttäisi itse hyvältä.

(0)

Sivustomme käyttää evästeitä.Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön. Hyväksyn