Kuinka solmio solmitaan – Neckwear.fi

Solmio tulee sitoa niin, että se päättyy aivan vyönsoljen yläpuolelle. Jos pituutta ei heti saa oikeaksi, tulee vyö solmia uudestaan. Testaa ja muista kärsivällisyys, lopulta saat täydellisen solmun aikaiseksi. Pitkille miehille voi olla vaikeaa solmia hyvänlainen solmu sillä solmio voi jäädä liian lyhyeksi. On olemassa ekstrapitkiä solmioita joita voimme tilata erityistilauksena jos otat yhteyttä asiakaspalveluumme. Pitkille miehille suositellaan sidottavaksi pienempiä solmuja, esimerkiksi Four In Hand.

Alla demonstroimme kuinka tavallisimmat solmiosolmut sidotaan. Onnea yritykseen! 

 

Four-in-hand solmiosolmu
Four in hand on epäilemättä maailman suosituin solmiosolmu. Tämä solmiosolmu sopii parhaiten paksuihin tai leveisiin solmioihin, niin sinun ei tarvitse ympäröidä solmiota useilla kierroksilla. Solmu antaa asymmetrisen muodon ja sopii parhaiten klassisiin paidankauluksiin kuten tavallinen turndown tai button-down. 


 

Windsor solmiosolmu
Tämä solmiosolmu on kolmion muotoinen ja antaa solmiolle symmetrisen muodon. Windsorsolmu sopii parhaiten ohuiden ja kapeiden solmioiden kanssa, sillä solmu saa aikaan paljon volyymia, ja sopii siksi myös kauluspaitoihin joissa kaulansuussa on halkio (cut away –kaulansuu). Tätä solmiosolmua kutsutaan myös nimellä ranskalainen solmu ja tuplasolmu.


Puolikas Windsor solmiosolmu
Puolikas windsor on sekoitus windsoria ja four in handia. Erona tavalliseen windsoriin tulee solmusta symmetrinen, mutta ei yhtä iso kuin windsor solmiosolmusta. Kyseinen solmu sopii useimpiin kauluksiin ja käy hyvin sekä ohuiden että paksujen solmioiden kanssa.

 

Orientaalinen solmiosolmu (yksinkertainen solmiosolmu)
Yksinkertaisin solmiosolmu josta muodostuu hieman pienempi solmu verrattuna muihin solmiosolmuihin. Sopii erittäin hyvin enemmän ohuiden solmioiden sekä kauluspaitojen kanssa joissa on vähemmän kaulusta ja pienempi väli kauluksien välissä. Sopii hyvin lastensolmioihin. 

 

Neckwearin niksit ja vinkit
Seiso aina peilin edessä kun aloitat solmion solmimisen.

Anna paksun osan olla kaksinkertaisesti niin pitkä kuin ohuemman ja kiristä solmu. Tyypillisin virhe on jättää solmun kiristäminen, jolloin solmio jää liian lyhyeksi.

Jos solmusta ei tullut hyvä, voi siihen tehdä korjauksia ilman että solmua tarvitsee avata. Löysää solmua hieman ja suorista mahdolliset rypyt ja kiristä uudelleen. Tyypilliset solmimisvirheet ovat yleensä solmun liiallinen kiristäminen tai liian löysäksi jättäminen. 

Avaa aina solmiosolmu solmion käyttämisen jälkeen. Näin tekemällä solmun käyttöikä pitenee. Saat parhaan tuloksen käyttämällä solmioripustinta.

(0)

Sivustomme käyttää evästeitä.Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön. Hyväksyn