ASIAKASPALVELU
Toimitus

Toimituskulut 5 € Maksuton toimitus yli 39 € tilauksille

Toimitusaika 4-7 päivää Ennen klo 17:00 tehdyt tilaukset lähetetään saman päivän aikana

Palautus

Helppoa ja Mukavaa

Aina 14 päivän palautusoikeus Sovita rauhassa kotona

Ota meihin yhteyttä

+46 13 - 25 34 34 Ma - pe: 10:00 - 16:00 (english speaking)

info@neckwear.fi Vastaamme aina 24 tunnin kuluessa, ma - pe

Löydä lisää tietoa

Solmion materiaali – Mitä tulee käyttää?

Tavallisin materiaali solmiossa on silkki, mutta viime vuosien aikana ovat myös vaihtoehtoiset materiaalit kuten villa, puuvilla, kashmir ja pellava tulleet aina tavallisemmaksi. Monet eivät ajattele, että silkkisolmiolle on oikeastaan muitakin jännittäviä vaihtoehtoja, useita materiaaleja jotka oikeasti tekevät huomattavasti helpommaksi saada kokonaisuuden kasaan asussasi. Se, millaista materiaalia tulisi käyttää vaihtelee suuresti vuodenajan ja sesongin mukaan. Villasolmiot ja kashmirsolmiot toimivat hyvin meidän pohjoismaiseen kylmään ilmaan. Nämä materiaalit ovat myös etusijalla syksyllä ja talvella, sillä ne sopivat hyvin pukuihin karkeammasta materiaalista, kuten tweedpukuun. Silkki ja pellava toimivat sitä vastoin paremmin vuoden lämpimämpiin kuukausiin, sillä nämä solmiot sopivat hyvin pukuihin kevyemmästä kankaasta kuten puuvilla ja pellava.

Jos haluat ostaa edullisen solmion ovat synteettiset materiaalit hyvä vaihtoehto. Tämän päivän polyesterisolmiot pitävät oikeastaan yllä hämmästyttävän hyvää laatua, sillä materiaali on hiottu niin että ominaisuudet muistuttavat yhä enemmän silkkiä. Maksimaalisen käyttöiän omaavaksi solmioksi on silkki kuitenkin parempi vaihtoehto, sekä myös ensisijainen suosituksemme mitä tulee solmion ostoon.

Silkki, puuvilla, kashmir vai villa?

Mitä tulee materiaaliin, on useita asioita joilla on merkitystä. Usein nämä ovat makuasioita, mutta on tiettyjä sääntöjä joita tulee noudattaa.

Kudottu silkkisolmio on kaikista tavallisin materiaali työpaikalla, mikä aiheuttaa silkkisolmion assosioimisen asiallisemman pukeutumistyylin yhteyteen. Siksi villasolmio ja virkattu solmio villasta suorakulmaisella alareunalla ovat hyviä vaihtoehtoja jos haluat tuntea itsesi vähemmän pukeutuneeksi tai puetuksi. Samalla kun silkkisolmio antaa asiallisemman vaikutelman, antaa villasolmio sekä myös puuvillasolmio vapaamman olon mikä sopii hyvin arkeen. Nämä materiaalit edustavat rennompaa ja mukavampaa tyyli-ikona. Myös villataskuliina ja villasolmuke tuntuvat paljon vähemmän puetuilta kuin silkki ja antavat lämpimämmän vaikutelman, sama sääntö pätee silmukkeisiin ja taskuliinoihin puuvillasta, pellavasta sekä kashmirista.

Materiaalin valinnassa tulee ottaa huomioon myös sää ja vuodenaika. Pohjoismaiden kylmään syksy- ja talvisäähän sopii lämpimämpi ja mattapintaisempi villasolmio täydellisesti syksyllä ja talvella. Sama sääntö pätee kashmiriin.. Myös puuvillasolmio antaa mukavamman ja vähemmän puetun vaikutelman, mutta sopii paremmin kevääseen ja kesään sen ollessa kevyempi ja antaen vaaleamman ja elävämmän vaikutelman. Sama pätee myös pellavaan.

Villasolmiolla ja puuvillasolmiolla on myös useampia käytännöllisiä etuja. Pehmeämpi materiaali tekee usein itse käytön mukavammaksi, mikä pitää paikkansa erityisesti puuvillasolmioille sekä pellavasolmioille. Mattaisemmat ja diskreetimmät värit tekevät helpommaksi yhdistää suuremman joukon erilaisia vaatteita ja tyylejä. Tulee myös mainita että karkeampaa villasolmiota tulee käyttää Four-in-hand solmun kera.

Silkkisolmio

Silkki on tavallisin materiaali solmioissa. Myös tämä materiaali voi vaihdella laadultaan. On olemassa 3 erilaista kudontatekniikkaa, reps, mogador ja satiini. Reps on kudottu erityisen tarkasti ja laatu on karkeampi. Mogador on sekoitus silkkiä ja puuvillaa ja on hienompi kudos mikä sopii hyvin kesäsolmioihin. Satiinisolmiot ovat täysin sileitä ilman tekstuuria ja näkyvät useimmiten yksivärisissä solmioissa sekä solmukkeissa. 

Kashmirsolmio

Solmio fantastisesta materiaalista on kashmirsolmio jossa villa tulee Nepalin korkeilla mailla asuvilta lampailta. Italialaiset valmistajat ovat tehneet itsensä tunnetuksi kashmitsolmioistaan, mutta viime vuosina joka Kiina on tulut yhä paremmaksi tässä taidemuodossa. Yleensä kashmir sekoitetaan silkin tai tavallisen villan kanssa, mikä tekee että solmio saa kashmirin kauniin pinnan ja laadun sekä samalla muiden materiaalien hyvät puolet. 

Seven-fold-solmiot

Tavallinen solmio sisältää tavallisesti 4 viikkausta kun se valmistetaan, seven-fold-solmio sitä vastoin sisältää 3 viikkausta lisää. Seven-fold-viikkauksesta puuttuu usein sisävuori, se muodostuu vain silkistä sillä useat kerrokset mahdollistavat että se saa kuitenkin kiinteän ja täyteläisen muodon. Nämä solmiot ovat tavallisesti melko kalliita sillä ne vaativat ektra paljon silkkikangasta.

(0)