ASIAKASPALVELU
Toimitus

Toimituskulut 5 € Maksuton toimitus yli 39 € tilauksille

Toimitusaika 4-7 päivää Ennen klo 17:00 tehdyt tilaukset lähetetään saman päivän aikana

Palautus

Helppoa ja Mukavaa

Aina 14 päivän palautusoikeus Sovita rauhassa kotona

Ota meihin yhteyttä

+46 13 - 25 34 34 Ma - pe: 10:00 - 16:00 (english speaking)

info@neckwear.fi Vastaamme aina 24 tunnin kuluessa, ma - pe

Löydä lisää tietoa

Solmiokoulu – solmion nokkeluus ja etiketti

Solmio on yksi miehen harvoista asusteista, Suomessa kuitenkin harmitettavasti puuttuu samanlainen solmiokulttuuri kuin mitä on esimerkiksi Englannissa tai Italiassa. Solmion suosio on toisaalta kasvanut paljon viime vuosien aikana, ja tänä päivänä siitä on tullut tyylielementti joka on vaihtanut paikkaa työn ulkopuolelta rennompaan ja preppy –tyylisempään arkipäivälookkiin. Solmio on aikaisemmin ollut suosittu kausittain, mutta on vakiinnuttanut taas paikkansa tärkeänä asusteena miehen pukeutumisessa. Hyvä puoli useiden solmioiden omistamisessa on, että voit varioida asuasi riippumatta rajatusta määrästä pukuja. Listamme täällä tavallisia kysymyksiä solmioista.

Mitkä ovat laatusolmion tunnusmerkit?

Ompeleet pitkä pitävät solmion kasassa tulevat olla kulutuksen kestäviä, mutta hieman joustavia jotta solmiota somiessasi voit kiristää ja löysätä solmiota huoletta kun avaat solmun.  Solmiolla ei tule myöskään olla epätasaisuuksia, tunnustele solmio läpi vetämällä sormia solmion pinnan läpi epätasaisuuksien varalta.

Solmion tulee myös laskeutua normaalisti, eikä lähteä pyörimään tai kallistumaan. Jälkimmäiset ovat tunnusmerkkejä halvasta sisävuoresta. Silkkisolmion tulee sitä paitsi olla hieman joustava, jos sitä vetää niin sen tulee antaa hieman periksi.

Millainen leveys solmiolla tulee olla?

Solmiot vaihtelevat useimmiten leveydeltään 3-10 cm välillä. Ei ole yhtä oikeaa vastausta siihen kuinka leveä solmion tulee olla, vaan leveys tulee muovata muun asun yhteyteen sopivaksi, käyttäjän fyysisten ominaisuuksien sekä vallitsevan solmiomuodin kanssa sopiviksi. Solmion leveyteen vaikuttaa suuresti myös paidankauluksen ja pukutyypin leveys, mutta se tulee myös muovata kasvojen muodon sekä vartalonleveyden mukaan. Henkilöille joilla on leveät kasvot sekä leveä vartalo, tulisi valita solmo normaalilla leveydellä (8 cm). Jos tunnet itsesi epävarmaksi on varminta valita solmio normaalilla 8 cm leveydellä. Tämä leveys ei petä tuskin koskaan huolimatta vaatetuksesta tai vartalon muodosta.

Me Neckwearilla olemme valinneet solmioidemme jakamisen kahteen pääryhmään joiden näemme olevan optimaalisimpia, nimittäin 8 cm ja 6 cm. Olemme valinneet nämä kaksi ryhmää solmioille, koska olemme sitä mieltä että nämä leveydet ovat tyylivarmimpia vaihtoehtoja ilman riskiä että pukeutuisi väärin. Meillä on myös solmioita muilla leveyksillä kuten 5 cm ja 7 cm, joista erityisesti virkattuja/neulottuja solmioita. Suuremmalle ja pidemmälle miehelle voi olla otollisinta valita ekstra leveä ja pitkä solmio. Tietenkin voimme järjestää tämän toiveen, ota tarpeen vaatiessa yhteyttä asiakaspalveluumme niin järjestämme toivomuksen.

Solmio puvun kanssa

Jos aiot pukeutua pukuun on solmio ja taskuliina hyvä valinta. Jos käytetään pikkutakkia kauluspaidan päällä, on useimmilla käytössä leveä solmio kun taas joillain taskuliina lisänä ja toisilla ilman. Näyttää hyvältä jos yhdistät taskuliinan kauluspaidan väreihin, esimerkiksi sinisen kauluspaidan kanssa sopii erinomaisesti taskuliina jossa on pieniä sinisiä yksityiskohtia. Meillä on useita valmiita paketteja sisältäen solmion ja taskuliinan alennetulla hinnalla.

Millainen solmiosolmu on tyylikkäin?

Solmiosolmu tulee muokata muun asun sekä käyttäjän pituuden ja painon mukaan sopivaksi. Jos olet epävarma, on puoli-Windsor täydellinen välitie joka sopii huolimatta vaatetuksesa ja pituudesta. Puoli-windsor on sekoitus koko Windsoria ja Four-in-handia. Tämä solmiosolmu on symmetrinen, ja solmusta ei tule yhtä kookas kuin Windsor solmiosolmulla. Se on myös helppo solmia, antaa hyvännäköisen kulman solmiosolmulle ja on myös mukava. Se toimii hyvin useimpiin kauluksiin ja sopii hyvin sekä ohuisiin että leveisiin solmioihin. Hieman karkeampiin villa- tai kashmirsolmioihin suosittelemme puolestaan Four-in-hand solmua.

Klikkaa tänne oppiaksesi solmimaan nämä eri solmiosolmut.

 

Rakenna perusvaatekaappi solmioista

Ensiksi tulisi solmioita sisältävän  perusvaatekaapin sisältää yhden mustan sekä valkoisen solmion sillä ne kuuluvat hautajaisten pukukoodiin. Näiden lisäksi tulee miehellä olla joukko yksivärisiä solmioita, joita poikkeuksetta käytetään hieman asiallisempaan asuun.Hyvä vinkki yksiväriseen solmioon on esimerkiksi tummansininen, viininpunainen sekä tummanruskea sillä nämä värit pitävät diskreetimmän sävyn asialliselle puvulle samalla kun värit sopivat hyvin laivastonsinisen sekä mustan  puvun kanssa.

Näiden lisäksi tulisi olla joukko kuviollisia solmioita, jotka sopivat erityisen paljon paremmin vapaampaan ja rennompaan asuun puvun kanssa. Perusvaatekaapin tulee mielellään sisältää solmioita eri materiaaleissa niin että asu voidaan muokata sesongin mukaan. Villasolmiot sopivat hyvin syksyyn ja talveen yhdessä karkeammasta kankaasta valmistettujen pukujen kanssa, esimerkiksi tweedin. Keväällä ja kesällä ovat pellavasolmiot täydellinen valinta ohuemmille puvuille puuvillasta tai pellavasta. Sille joka ei käytä solmiota erityisen usein eikä työpaikalla, sopiva määrä selviämiseen on 5-10 kuviollista solmiota. Ahkeran käyttäjän, joka käyttää solmiota myös työpaikalla, tulee omistaa vähintään 30 eri solmiota voidakseen varioida pukua eikä käyttää samaa solmiota kahta kertaa saman työkuukauden aikana. Uusi solmio yksinkertaisesti joka päivälle.

Neulotut / Virkatut solmiot

Virkattu solmio on variantti mikä on saanut uuden elämän viime vuosien aikana. Erityisesti hienovirkkauksella valmistettu villasolmio on erinomainen valinta sille joka haluaa olla trendikkäästi pukeutunut mutta samalla pitää rento lookki. Kudottu silkkisolmio antaa nimittäin asiallisemman vaikutelman kuin solmiot puuvillasta tai villasta. Neulottu solmio on erinomainen valinta käytettäväksi v-kauluksisen tai u-kauluksisen neulepaidan alla. Mattainen pinta virkatulla solmiolla sopii hyvin syksyn ja talven pukukankaisiin.

Solmion pituus

Solmion tulee päättyä aivan vyönsoljen yläpuolelle. Tyylitietoiset tarkkailijat näkevät heti jos joku on sitonut solmionsa niin että siitä on tullut liian lyhyt tai pitkä. Jos pituudesta on tullut väärä, tulee solmu yksinkertaisesti avata ja solmiminen aloittaa uudelleen pituuden säätämiseksi. Vinkki lyhyille miehille on tehdä solmiosta hieman lyhyempi, niin että se päättyy aivan vyönsoljen yläpuolelle ja saa näin aikaan illuusion että solmion kantaja näyttää pidemmältä. Lisäksi tulee kauluspaidan koko nappirivi peittää solmiolla.

Solmion materiaali – Lue lisää täällä

Solmiomuoti 2016

2016 on ehdottomasti leveän solmion vuosi, leveydeltään 8 cm. Samoin on muista materiaaleista kuin silkistä valmistettujen solmioiden suosiolla ollut vahva kasvuvaihe, erityisesti villalla ja pellavalla.

Solmiotilanteet – Kun solmio on ”must”

Alla olemme listanneet tavallisia tilaisuuksia joissa solmio kuuluu pukukoodiin.

Hautajaisissa nähdään oikeanlaisen hautajaispukeutumisen miehille olevan musta puku, valkoinen kauluspaita mustan tai valkoisen solmion kanssa, mustat kengät ja sukat, musta ulkotakki, mustat käsineet sekä valkoinen kaulaliina. Tärkein sääntö hautajaissolmiolle on että lähimmät omaiset käyttävät valkoista solmiota kun taas muut käyttävät mustaa solmiota. Mitä tulee leveyteen, ei hautajaisissa ole siihen liittyvää pukukoodia mutta kaikkein tavallisin on leveä solmio leveydeltään 8 cm.

Solmio ylioppineelle 

Ylioppilasjuhlat ovat iloinen tapahtuma joissa solmiota tulee käyttää puvun kanssa. Näissä juhlissa ei ole mitään pukukoodia väriin tai materiaaliin liittyen vaan on täysin vapaata valita värillisten ja kuviollisten tai yksiväristen solmioiden väliltä. Voimme täten suositella kaikkia solmioitamme, niin leveitä kuin kapeita. Yksi erityinen vinkki on ostaa pellavasolmio mikä sopii täydellisesti kevääseen ja kesään. Vinkkinä on myös ostaa solmio jossa tunnet itsesi mukavaksi käyttää myös muissa tilaisuuksissa niin että se tulee käyttöön useiden tulevien vuosien aikana.

Jos olet epävarma siitä, millainen solmio sinun tulee ostaa ylioppilasjuhliin, on varma valinta ostaa vaalea kesäsolmio sinisenä. Se sopii aina hyvin tummaan pukuun, siniseen tai mustaan.


(0)