Rusetti - FAQ

Johdanto - Täydellinen rusettiopas
Tyylikäs rusetti eli solmuke saattaa todella nostaa asun tasoa. Rusettia voidaan käyttää puvun, pikkutakin, frakin, smokin tai pelkän paidan kanssa. Sen käyttöalue ulottuu muodollisista tilaisuuksista frakin tai smokin kanssa vähemmän muodollisiin tapahtumiin, kuten perjantai-illallinen hyvien ystävien seurassa. Tässä oppaassa neuvomme sinulle, kuinka rusettia tulee käyttää.

PST! Klikkaa tästä tutustuaksesi yhteen maailman suurimmista rusettivalikoimista netissä.

Johdanto - Täydellinen rusettiopas

Milloin rusettia tulee käyttää?
Rusetti sopii periaatteessa kaikkiin tilanteisiin, joissa sopii käyttää solmiota. Jos sinulla on smokki, sinun tulee aina käyttää sen kanssa mustaa silkkirusettia. Jos taas olet pukeutunut frakkiin, sinulla tulee olla valkoinen puuvillarusetti. Jos olet menossa tanssiaisiin frakkiin pukeutuneena, voit kuitenkin erinomaisesti käyttää rusettia ja taskuliinaa, jotka sopivat väriltään yhteen tanssikumppanisi mekon kanssa. Materiaali on vapaavalintainen, vaikkakin silkki on suositeltava materiaali rusettiin. Kaikissa tilanteissa, joissa käytät pukua tai pikkutakkia, voit hyvin käyttää rusettia, ja päätät itse kuinka tyylikkäästi haluat pukeutua. Puvun kanssa rusettia pidetään hieman vähemmän muodollisena kuin solmiota. Rusetti paidan kanssa ilman pikkutakkia on epävirallisen rentoa pukeutumista, joka sopii useimpiin tilanteisiin, joissa haluat olla vain hieman tyylikkäämmin pukeutunut.

Rusetti häissä?
Häissä voit käyttää rusettia ollessasi sulhanen. Käytä sitä mielellään liivin kanssa niin, että erotut sulhaseksi. On myös suosittua, että sulhaspoika ja bestman käyttävät solmukkeita, jotka sopivat yhteen sulhasen solmukkeen kanssa. Myös se on suosittua, että sulhaspojat käyttävät solmukkeita, jotka sopivat väriltään yhteen morsiusneitojen mekkojen kanssa.

Jos olet vieraana häissä, voit myös hyvin käyttää rusettia. Mutta ei ole koskaan vahingoksi tarkistaa morsiusparilta ensin, jos tunnet itsesi epävarmaksi. Jos sulhanen aikoo käyttää rusettia, voi olla parempi, että sinä käytät solmiota. Jos taas sulhanen käyttää solmiota tai kravattia, voit kuitenkin erinomaisesti käyttää rusettia häävieraana ollessasi. Tutustu tässä upeaan rusettivalikoimaamme, josta löydät myös häihin sopivia rusetteja.

Häissä voit käyttää rusettia ollessasi sulhanen.

Millainen paita sopii rusetin kanssa?
Jos haluat olla erityisen tyylikäs töissä, päivällisillä tai juhlassa, käytä solmuketta pelkän paidan kanssa. Rusetti on yksinkertainen tapa piristää asuasi ilman, että siitä tulee liian muodollinen.

Rusetti sopii yhteen useimpien paitojen ja paidankaulusten kanssa. Riippumatta siitä, millainen paita sinulla on jo valmiiksi kotona vaatekaapissasi, solmuke tulee luultavasti istumaan paitaan kuin hansikas käteen. Paita voidaan työntää housunkauluksen alle, mutta yhtä hyvin sitä voidaan myös pitää rennosti housujen päällä. Rennoin tapa käyttää rusettia on pitää paita housujen päällä. Jos olet pukeutunut pukuun tai pikkutakkiin, sinulla tulee mieluiten olla paita housunkauluksen sisään työnnettynä rusettia käyttäessäsi.

Tavallinen kaulus, cutaway, button down, tai klubikaulus – kauluksen muotoilulla ei ole väliä, sillä rusetti sopii hyvin yhteen kaikkien paidankaulusten kanssa.

Rusetti juhannusaattona?
Kyllä! Juhannus on erinomainen tilaisuus käyttää solmuketta ja paitaa. Jos on lämmin ilma, voi olla mukavaa olla käyttämättä pikkutakkia. Jos haluat kuitenkin olla hieman tyylikkäämmin pukeutunut, tyylikäs solmuke paidan kanssa on erinomainen valinta. Yksi vinkki on käyttää puuvilla- tai pellavasolmuketta kesäisen tunteen saamiseksi. Voit pitää paitaa rennosti housujen päällä, sillä sen ei tarvitse olla housunkauluksen sisään työnnettynä.

Rusetti itsenäisyyspäivänä?
Kyllä! Itsenäisyyspäivä on erinomainen tilaisuus käyttää rusettia. Riippumatta siitä, oletko töissä, menossa päivällisille tai juhlaan, solmuke on hieno yksityiskohta asussa päivän kunniaksi. Tutustu mallistoomme “No Nationality”, joka on kehitetty eri maiden itsenäisyys- ja kansallispäiviä varten sen ristiriitaisesta nimestä huolimatta.

Rusetti hautajaisissa?
Ei, hautajaisissa tulee aina käyttää solmiota.

Minkä mallinen rusetti?
Valmiiksi solmittu vai solmimaton? Tämä on lähinnä makuasia. Jos rusetin solmiminen tuntuu sinusta hankalalta, etkä halua käyttää aikaa sen opettelemiseen, hanki itsellesi valmiiksi solmittu rusetti. Nykyisin valmiiksi solmitut solmukkeet ovat tavallisempia kuin solmimattomat. Jopa kahdeksan kymmenestä myymästämme solmukkeesta ovat valmiiksi solmittuja. Valmiiksi solmitun ja solmimattoman solmukkeen ero on siinä, että jälkimmäisestä ei koskaan tule täysin symmetrinen, kun se on solmittu. Tämä epäsymmetrisyys osoittaa, että solmukkeet ovat itse solmittuja, mikä antaa tiettyä viehätystä sekä hieman korkeamman tyyliasteen. Joten jos jo osaat solmia rusetin, voit yhtä hyvin ostaa halutessasi itse solmittavia rusetteja.

 Tämä on lähinnä makuasia.

Kapea rusetti: Sopii kaikkiin tilanteisiin, joissa olet ajatellut käyttää rusettia, ja on täysin makuasia, haluatko mieluummin kapean rusetin kuin tavallisen. Tutustu kapeisiin rusetteihimme.

Sopii kaikkiin tilanteisiin, joissa olet ajatellut käyttää rusettia.

Teräväkärkinen rusetti: Sopii kaikkiin tilanteisiin, joissa olet ajatellut käyttää solmuketta. On makuasia, haluatko tavallisen rusetin vai teräväkärkisen (jota kutsutaan myös nimellä diamond tip). Tulet taatusti saamaan useita positiivisia kommentteja käyttäessäsi tätä versiota, sillä se erottuu enemmän joukosta, tyylikkäällä tavalla. Tutustu teräväkärkisiin rusetteihimme.

Sopii kaikkiin tilanteisiin, joissa olet ajatellut käyttää solmuketta.

Neulottu rusetti: Neulottu rusetti on erittäin tyylikästä ja jotakin, jota näkee aivan liian harvoin. Jos pidät tästä rusettimallista, älä epäröi. Se sopii kaikkiin tilanteisiin yhtä hyvin kuin tavalliset solmukkeet, joskin se voi olla hieman enemmän cool valinta asuusi. Tutustu neulottuihin rusetteihimme.

Neulottu rusetti on erittäin tyylikästä ja jotakin, jota näkee aivan liian harvoin.

Kuinka rusetti solmitaan? 
Onneksi on olemassa ainoastaan yksi tapa solmia rusetti. Tutustu videon ja kuvia sisältävään oppaaseemme tässä.

Mikä väri ja kuvio rusetissa tulisi olla?
Pidä mielessä, että rusetin ei tulisi olla samanvärinen kuin paita, sillä silloin se ei yksinkertaisesti erotu paidasta. Smokin kanssa käytetään mustaa silkkisolmuketta ja frakin kanssa valkoista puuvillasolmuketta, mutta muutoin ei ole olemassa mitään sääntöjä, kun kyseessä ovat solmukkeet ja niiden värit tai kuviot. Ainoastaan mielikuvitus asettaa rajat sopivaa rusettia valitessa. Mitä voimakkaampi väri ja kuvio rusetissa on, sitä uskaliaampaa sitä on käyttää. Jos haluat pelata varman päälle, käytä hillitympää väriä ja kuviota. On aina tyylikästä käyttää solmuketta, joka on samaa värisävyä kuin pikkutakki tai puku, mutta voit aivan yhtä hyvin käyttää rusettia myös väritäplänä asussasi.

Mitä kangasta rusetin tulisi olla?
Smokin kanssa käytetään silkistä valmistettua rusettia, frakin kanssa puuvillasta valmistettua. Jos olet tanssiaisissa ja haluat rusettisi olevan yhteensopiva tanssipartnerisi mekon kanssa, on silkki suositeltava materiaali, sillä se antaa kauniin kiillon, mikä sopii hyvin hohtavien mekkojen kanssa. Tämän lisäksi ei ole olemassa mitään muita sääntöjä. Kesäaikaan rusettimateriaaleiksi sopivat hyvin puuvilla ja pellava. Syksyllä ja talvella puolestaan materiaaliksi sopii erityisen hyvin villa. Silkki- ja polyesterisolmukkeet sopivat käytettäviksi ympäri vuoden.

(0)

Sivustomme käyttää evästeitä.Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön. Hyväksyn